Quality Of Life Evaluatie – Welzijnscheck

“Ik wil niet dat mijn huisdier afziet.”

– Elke eigenaar ooit

Wat is een welzijnscheck evaluatie precies?

Wanneer onze geliefde huisdieren ouder worden of met chronische ziektes kampen, is een van de moeilijkste uitdagingen te bepalen of we hun levenskwaliteit kunnen waarborgen, en hoe.
Onze ‘Quality of Life Evaluatie’ of welzijnscheck is een dienst die speciaal is ontworpen om u te helpen inzicht te krijgen in het welzijn van uw dierbare metgezel.

Deze evaluatie is een zorgvuldige beoordeling van verschillende aspecten van het dagelijks leven van uw huisdier. We kijken naar pijnbeheersing, voedingsstatus, mobiliteit, gewoonten en gedrag om te bepalen hoe uw huisdier zich voelt. Ons doel is om samen met u een volledig beeld te krijgen van het welzijn van uw huisdier, gebaseerd op zowel objectieve als subjectieve observaties van de dierenarts en de eigenaar/betrokkenen.

Huisdieren communiceren niet op dezelfde manier als mensen. Soms kunnen subtiele veranderingen in gedrag of activiteitenniveau duiden op ongemak of pijn. Een QAL Evaluatie geeft u de hulpmiddelen en kennis om deze tekenen te herkennen en te begrijpen.

Samen Beslissen

Na de evaluatie zal de dierenarts samen met u de resultaten bespreken en wat deze betekenen voor uw huisdier. Als het nodig is, kunnen we advies geven over pijnbeheersing, voeding, aanpassingen in de levensstijl of andere manieren om het comfort van uw huisdier te verhogen. Het is een samenwerking met als doel het welzijn van uw huisdier te optimaliseren.

Wanneer is het tijd voor een evaluatie?

Als uw huisdier tekenen van veroudering vertoont of een chronische ziekte heeft, kan een evaluatie helpen inzicht te krijgen op de situatie van uw huisdier.

Bij twijfel over euthanasie, kan een evaluatie de nodige informatie en inzichten geven om de keuze te maken: ‘is het tijd of nog niet?’.

Ook als u zich gewoon zorgen maakt over veranderingen in het gedrag of de gezondheid van uw huisdier, staan wij voor u klaar.

lees er meer over via de volgende informatieve link van de Ohio State University (in het Engels): link

Elk dier en elke situatie is uniek. Neem contact op voor een persoonlijk gesprek over hoe we u en uw huisdier kunnen ondersteunen.

Laat ons helpen om uw geliefde metgezel de beste dagen van hun leven te geven, elke dag weer.